2011. dec 16.

Csodálatos történet Alaszkából...

írta: cybernagyi
Csodálatos történet Alaszkából...

Fantasztikus, csodábaillő történetre akadtam egy facebookos ismerősöm megosztásai között. A történet annyira elbűvölt, hogy el sem tudom mondani érzéseimet, milyen csodálatos tud lenni az életért való küzdés ösztöne, hihetetlen micsoda értelmes dolgokra képesek az állatok, elgondolkodtató mennyire nem ismerjük, vagy félreismerjük őket, ....vajon mire lennének képesek ha beszélni is tudnának???!!!!!!

Egy Alaszkában élő halász, a napi szokásos útján hajózott a fagyos hidegben, mikor egyszer csak a semmiből, négy őz tűnt elő és úsztak a hajó felé. A hajóról hitetlenkedve figyelték az őzeket, akik a hajóhoz érve körözni kezdtek a hajó körül figyelve a hajón lévőket, mintha kérnék őket, mentsetek meg.....A halász lenyitotta a hajó ajtaját, és egyenként besegítették a hajóba, a jeges vízben összefagyott őzcsaládot. A hidegtől és a kimerültségtől remegő őzek összeroskadtak és nyugalomban ültek a hajó sarkában, miközben az a kikötő felé haladt, szokatlan rakományával.

A kikötőbe érve, ahogy partot értek, a legnagyobb, legerősebb őz felpattant, kiugrott a stégre, visszafordult, mintha búcsút intve köszönetet mondana és gyorsan eltűnt a közeli erdőben. Az ő példáját követte másik két őzike is, kicsit fáradtabban, bizonytalanabbul, de ők is az erdő felé indultak.

Viszont a legkisebb őz nem volt képes velük szaladni, neki kellett segítség, talán a gyengeségnek , kimerültségnek is köszönhető hogy türelmesen viselte a halász gyermekeinek simogatását, mielőtt a talicskába került volna és a talicskajárattal az erdő szélére jutva, aztán követhette a többieket vissza a vadonba.

Ez a történet kész csodának számít, ezek a vadon élő állatok, nem mennek az ember közelébe, ilyen tapasztalata nem sok embernek lehet velük a vodonban, ezért is csodálatos, hogy ez a halász megosztotta velünk a történetet és a képeket is. Nem tudni hogy kerültek a vízbe az őzek, hogy vajon volt-e több is, akik velük voltak, de nem menekültek meg???....de ez a szívet melengető történet igazán gyermekmesének is beillik , ebben a csodálatos karácsonyi időszakban, amikor annyi csodás dolog történik, amitől átmelegszünk és mosolyt csal az arcunkra.

Csodákkal tele boldog karácsonyi szezont kívánok mindenkinek!

 

 

Szólj hozzá

tenger csoda hajó túlélés alaszka mentés halász vadállatok deer [zek